Bazie z jajek

Dekoracja półmiska na wędliny

Najlepiej na tak udekorowanym półmisku ułożyć w pomysłowy sposób szynkę.
(Zwijamy ją w trójkąty lub ruloniki).
Salami można zastąpić inną wędliną. Ważne aby była ciemniejsza, wówczas idealnie kontrastuje z białkiem.
Pod jajka można położyć majonez.

Do wykonania potrzebne są:
- jajka na twardo
- wędlina: salami, szynka
- szczypiorek

Sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy delikatnie, żeby nie uszkodzić białka i przecinamy wzdłuż na równe połówki. Na półmisku kładziemy szczypiorek i obok niego na zmianę układamy jajka. (Pod jajka można położyć majonez). Z szynki wycinamy półkola, które nakładamy na jajka.
Przed podaniem układamy na talerzu szynkę, salami, lub ulubioną wędlinę i dekorujemy zieloną sałatą.

Tagi: , , , , , , ,

2 Responses to “Bazie z jajek”

  1. online Says:

    dlaczego nie:)

  2. ania Says:

    niezłe

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress