Nadziewane pomidorki koktajlowe

Dekoracyjna mini-przekąska

Pomidorki koktajlowe same w sobie są idealną dekoracją, a jako przekąska świetnie ozdabiają każdy imprezowy stół. Wykonanie tej przekąski nie jest trudne - do wyciągania miąższu polecam łyżeczkę do kulek lub zwykłą deserową.
Oczywiście można poeksperymentować z nadzieniem, wszystko zależy od upodobań zaproszonych gości.

Do wykonania potrzebne są:
pomidorki koktajlowe
listki świeżej bazylii
ostry nożyk
łyżeczka

Do nadzienia:
mały słoiczek pieczarek,
kilka ogórków konserwowych
kilka płatków kolorowej konserwowej papryki
pół szklanki kukurydzy konserwowej
majonez, pieprz, sól do smaku (można dodać kilka posiekanych listków bazylii)

Nadzienie kroimy jak na sałatkę, doprawiamy majonezem oraz przyprawami i odstawiamy do lodówki. Pomidorki myjemy, obcinamy “czapeczki” i wydrążamy z nich miąższ. Do każdego pomidorka nakładamy sałatkę i delikatnie zakładamy wcześniej obciętą czapeczkę. Dekorujemy zieloną sałatą i listkami świeżej bazylii.

Tagi: , , , ,

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress