Koreczki na lato

Słona przekąska

Koreczki to podstawa każdej imprezy. Dowolność doboru składników, łatwość wykonania i ogólna prezencja sprawiają, że ta przekąska jest królową każdego stołu. Tym razem koreczki na słono - z wykorzystaniem zielonych oliwek, żółtego sera, ogórków i papryki konserwowej oraz miniaturowej kukurydzy.

Do wykonania potrzebne są:

  • zielone oliwki
  • miniaturowe ogórki konserwowe
  • miniaturowe kolby kukurydzy
  • czerwona papryka konserwowa
  • żółty ser
  • melon
  • wykałaczki
  • ostry nóż

Sposób przygotowania:
Oliwki i ogórka odsączamy z zalewy. Ser i paprykę kroimy w równą kostkę. Kukurydzę kroimy w plastry. Całość nabijamy na wykałaczki - pamiętając aby zachować kolejność i wbijamy do melona - oliwka zawsze na górze. Przekąska gotowa.

Tagi: , , , , ,

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress