Wielkanocna przekąska z podtekstem.


Ekscentryczne jajka w majonezie.
Okres Świąt kojarzy się przede wszystkim z pisankami i jajkami na twardo podawanymi na wszelakie sposoby. Tym razem proponujemy bardzo prosty sposób na przygotowanie jajek w majonezie - podanych w niecodzienny sposób. Przygotowanie tej przekąski trwa kilka minut, a z pewnością pomysł jej podania zaskoczy naszych gości.

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół (W POPRZEK!). Powstałe połówki układamy na talerzu i polewamy majonezem (polecam “Kielecki” bo ładnie się rozlewa). Odczekujemy chwilę i na środku każdej połówki robimy kropkę ketchupem - imitującą sutek.
W tak prosty sposób powstała przekąska o kształcie kobiecych piersi - polecam przede wszystkim dla gości z poczuciem humoru.

Tagi: , , , , ,

3 Responses to “Wielkanocna przekąska z podtekstem.”

  1. Ozdabianie potraw » Blog Archive » Wielkanocny zajączek Says:

    […] “Jaja” Wielkanocne […]

  2. Ozdabianie potraw » Blog Archive » Baranek na Wielkanoc Says:

    […] “Jaja” Wielkanocne […]

  3. Ozdabianie potraw » Blog Archive » Kwiatki z jajek Says:

    […] “Jaja” Wielkanocne […]

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress