Walentynkowe koreczki

Przekąska na kolacje we dwoje.

Kolejna propozycja dekoracyjnej przekąski. Specjalne, walentynkowe koreczki, do jedzenia we dwoje. Serduszka w warzywach i żółtym serze wycinamy za pomocą małej foremki. Kompozycja może składać się z samych czerwonych serduszek na górze, można też poeksperymentować z kolorami np. wycinać w kolorowej papryce, lub żółtym serze. Idealna dekoracja walentynkowej kolacji przy świecach.

Do wykonania potrzebne są:

  • mała foremka w kształcie serca
  • ostry nożyk
  • czerwona papryka
  • kabanos
  • żółty ser
  • zielone i czarne oliwki
  • jabłko
  • wykałaczki
  • pietruszka do dekoracji

1. Jabłko myjemy i nacinamy z dwóch stron.

2. Na wykałaczki nabijamy kabanos, oliwki, żółty ser i czerwoną paprykę na zmianę (serduszko nabijamy ukośnie)

3. Gotowe koreczki wbijamy we wcześniej przygotowane jabłko, tworząc kompozycję lub wzór np. serca. Całość można udekorować pietruszką lub sercami wyciętymi z papryki.

Tagi: , , , ,

One Response to “Walentynkowe koreczki”

  1. Ozdabianie potraw » Blog Archive » Śniadanie nie tylko na Walentynki Says:

    […] walentynkowe koreczki […]

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress