Koreczki - kanapki

 

Idealna sprawa na przekąskę.
Chleb możecie posmarować masłem, lub jakimkolwiek serkiem smakowym.
Odkrawanie skórek - sami zdecydujcie. Ważne aby bochenek był świeży.

Do wykonania potrzebne są:

- kilka kromek chleba
- w zależności od wielkości kanapki - cokolwiek do posmarowania (np. serek naturalny)
- kilka pomidorków koktajlowych
- ser żółty w plastrach lub kostce
- kilka rodzajów szynki (w tym salami)
- ogóreczki konserwowe, kolorowa papryka  i cebulki
- pomidorki koktajlowe
- zielone i czarne oliwki
- wykałaczki

Sposób wykonania
1. Kromki chleba kroimy w kostki. Wedle życzenia smarujemy serkiem.
2. Ser żółty i szynkę również wykrawamy w dużą kostkę. Salami zawijamy.
3. Ogórki miniaturki przecinamy na pół, oliwki i resztę w zależności od koncepcji.
4. Wszystko nabijamy na wykałaczkę i układamy na półmisku.

Tagi: , , , , , ,

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress