Truskawkowo-jagodowe śniadanie z kaszą jaglaną

Przepis na zdrowe śniadanie, lub podwieczorek.
O zaletach kasz nie muszę nikomu mówić, a świeże owoce zrobią resztę.

Na cztery porcje:
- kasza jaglana 1 woreczek
- jogurt naturalny
- truskawki i jagody
- łyżeczka miodu

Kaszę gotujemy tak jak nakazuje przepis. Należy pamiętać, aby przed wrzuceniem do wrzątku ją przepłukać, a wody nie solić - ma być słodko ;)
Po przestygnięciu mieszamy ją z 3 łyżkami jogurtu.

Garść  jagód mieszamy z 3 łyżkami jogurtu.
Układamy warstwowo starając się odłożyć najładniejsze truskawki jako dekorację. Resztę tniemy w kostkę, mieszamy z miodem i układamy na kaszy.

Tagi: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress