Koreczki z pomidorków i mozzarelli


Letnia przekąska z mini-mozzarellą
Wykonanie jest bardzo proste, bo koreczki składają się w zasadzie z dwóch składników: pomidorków koktajlowych i mini kulek mozzarelli.
Kilka listków świeżej bazylii i jabłko “ubrane” w sałatę pomogą w dekoracji.

Do wykonania potrzebne są:
- 1 opakowanie mini-mozzarelli w kulkach;
- 1 opakowanie pomidorków koktajlowych;
- świeża bazylia;
- jabłko;
- 3 liście sałaty (najlepiej wygląda strzępiasta)
- wykałaczki

Sposób przygotowania:

1. Na jabłku za pomocą wykałaczek mocujemy liście sałaty strzępiastej - pamiętając o tym, aby wcisnąć wykałaczki jak najgłębiej - nie będą przeszkadzać podczas układania koreczków;

2. Myjemy pomidorki, listki bazylii, odsączamy serowe kulki mozzarella i nabijamy na wykałaczki - pamiętając, aby pomidor był na górze.
Przygotowane koreczki wbijamy we wcześniej przygotowane jabłko.

Do polewania przekąski można przygotować sos winegret w małym dzbanku lub sosjerce.

Tagi: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress