Sałatka pod grzybkiem

Prosta sałatka z kurczakiem i pieczarkami

Jako, że jednym ze składników sałatki są marynowane pieczarki postanowiłam ją nimi udekorować.
Zielony pagórek wzbudza uśmiech na twarzach biesiadników i wyśmienicie smakuje.
Do wykonania potrzebne są:
- dwa udka z kurczaka
- czerwona cebula
- 4 jajka
- 4 ogórki konserwowe
- 100g startego żółtego sera
- 3 nieduże ziemniaki
- 6 pieczarek marynowanych
- majonez
- 2 łyżki śmietany

Sposób przygotowania:
Kurczaka gotujemy z przyprawami i po ostudzeniu obieramy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
Kroimy na grubą kostkę podobnie jak ogórki, pieczarki i jajka. Cebulę kroimy w kostkę, solimy i odstawiamy na czas przygotowania sałatki.
Wszystko mieszamy razem dodając 2 łyżki majonezu i 2 śmietany (kwaśnej).

Do dekoracji:
Kroimy szczypiorek i posypujemy nim sałatkę. Dokładamy zieloną pietruszkę i układamy pieczarki.

Tagi: , , , , , , ,

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress