Serowe kulki w panierkach

 

Przekąska dla każdego lubiącego sery

Tym razem do przepisu podeszłam bardzo zachowawczo. Jako, że znajomi nie przepadają za serami z kolorową pleśnią postawiłam na tradycyjne połączenie: ser feta, ser Gouda i twarożek.
Białe sery łączymy z poprzednio startym (na najmniejszych oczkach) żółtym. Panierujemy według uznania - w czerwone, słodkiej papryce, curry, czy ziołach prowansalskich - kto co lubi.

Do wykonania potrzebne są:
- pół kostki sera typu feta
- 20 dkg startego sera żółtego
- opakowanie twarożku
- do panierki: papryka słodka mielona i przyprawa Curry

Sposób przygotowania:
Białe sery łączymy widelcem i dokładamy starty ser żółty. Doprawiamy solą i pieprzem. Ugniatamy i formujemy kulki.
Do miski wsypujemy opakowanie słodkiej papryki/przyprawy Curry i delikatnie potrząsając obtaczamy kuliste, serowe przysmaki.
Układamy na półmisku.

Tagi: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress