Róże pomidorowo - ogórkowe

 

Kolejna prosta, ale bardzo dekoracyjna ozdoba talerza.
Wystarczy zwykła obieraczka do warzyw i dosłownie kilka minut pracy. Różami można dekorować półmiski, jak również pojedyncze porcje przekąsek.

 Do wykonania potrzebne są:
- ogórek szklarniowy
- pomidor
- obieraczka do warzyw lub ostry nożyk
Sposób wykonania:
Pomidora i ogórka myjemy.
Obieramy ogórka - pamiętając aby zostawić odrobinę zielonej skórki.

Wyciętą skórę zwijamy - formując w “różę”

Za pomocą obieraczki ściągamy skórkę z pomidora - dzielimy na trzy części (jeśli będziemy mieć mniejszego pomidora to na dwie).

Skórkę ciasno zwijamy - rozpoczynając od najcieńszego miejsca. Powstała różę wkładamy do wcześniej przygotowanego ogórka.
Dekorujemy świeżą sałatą.

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress