Mini-kanapki

Przekąska na każdą okazję

Każdy z nas nas zna kanapki. To, jak je wykonacie i jakiej będą wielkości zależy tylko od was. Do wykonania przekąsek w tym przepisie wykorzystałam wszystkie produkty, które miałam w lodówce.

Nie musicie kupować specjalnego chleba. Wystarczy, pospolite kromki pokroić na 3 części.
Do zrobienia potrzebne są:
- chleb - każda kromka przekrojona na 3 części
- ser - może być “marmurkowy”
- wędlina
- ogórek
- pomidor
- rzodkiewka
- oliwki
- serek (smakowy) do smarowania
- sałata

Sposób przygotowania:

1. Każdą kromkę kroimy na 3 części i smarujemy serkiem. Obkładamy sałatą, na którą układamy ser, zrolowaną szynkę, pomidor, ogórek, rzodkiewkę i oliwki.
Ozdabiamy zieloną pietruszką.

Tagi: , , , , , , , ,

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress