Mini dynie z mandarynek

Pomysł na mandarynki
Trudność wykonania:

Kolejny bardzo prosty przepis na halloweenową przekąskę. Aby jeszcze bardziej oszczędzić sobie czas nie musicie zanurzać mandarynek w lukrze (po dokładnym obraniu już można je uznać za “mini dynie) możecie również oblać je galaretką pomarańczową.


Do wykonania potrzebne są:

- mandarynki
- 1 kiwi (na ogonki)
- lukier z pomarańczowym barwnikiem

Sposób wykonania:
1. Rozpuszczamy szklankę cukru pudru z 3 łyżkami wody (przegotowanej). Dodajemy szczyptę pomarańczowego barwnika spożywczego.

2. Obieramy mandarynki.

Obrane mandarynki zanurzamy we wcześniej przygotowanym lukrze.

3. Odkładamy mandarynki na talerz aby lukier obciekł. Z kiwi wycinamy ogonki, którymi dekorujemy owoce.

4. Obeschnięte owoce układamy na dekoracyjnym talerzu.

Tagi: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress