Pająki na Halloween

Przekąska z pająkami
Trudność wykonania:

Pomysł na pająki z czarnych oliwek, który znajdziecie poniżej możecie wykorzystać do dekoracji jajek z majonezem, kanapeczek itp.
Najbardziej czasochłonne okazało się “rysowanie” pajęczyny na krakersie - aby zaoszczędzić sobie pracy można po prostu dekoracyjnie wycisnąć dip lub serek.

Do wykonania potrzebne są:
- czarne oliwki
- serek kanapkowy
- krakersy
- szpryca do dekorowania
- ostry nożyk

Sposób przygotowania:
1. Do szprycy ładujemy serek i wyciskając staramy się narysować na krakersie wzór pajęczyny.

2. Czarną oliwkę kroimy wzdłuż aby uzyskać korpus. Korpus ostrym nożem przecinamy na trzy równe kawałki - tak powstaną nogi.

3. Na krakersie delikatnie układamy nogi…

i przykrywamy je połówką oliwki.

Tagi: , , , , , , , ,

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress