Róża z salami na chrzanowym kremie

 

Dekoracja kruchych babeczek
Poziom trudności:

Tym razem pomysł na niebanalną dekorację babeczek z ostrym kremem. Róża z salami jest bardzo prosta do wykonania i wygląda bardzo apetycznie.
Sam pomysł na krem jajeczno-chrzanowy znajdziecie w przepisie poniżej.

Do wykonania potrzebne są:
- kruche babeczki
- krem jajeczno-chrzanowy
- plastry salami
- natka do dekoracji

Babeczki pieczemy z przepisu na kruche ciasto, które znajdziecie w tym miejscu. Zamiast cukru dodajemy szczyptę soli i łyżeczkę maku.

Pasta jajeczno - chrzanowa
5 jajek gotujemy na twardo. Po ostudzeniu ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Dodajemy 2 łyżki chrzanu i łyżkę dobrego majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowym kremem napełniamy wcześniej wystudzone babeczki (łyżeczką)

Przygotowanie róży z salami
Plaster salami przecinamy na cztery części. Z każdego trójkąta formujemy rulonik. Kolejne plastry przecinamy na dwie, równe części i tak przygotowaną wędliną owijamy wcześniej zwinięte rulony - w połowie przekręcamy plaster w odwrotną stronę.

Róże wkładamy w środek babeczki.

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress