Koreczki na ananasie

Efektowna przekąska na każdy stół.

Krojąc ananasa (aby stabilnie się trzymał) musimy pamiętać o tym, że owoc będzie wydzielał sok, który niekoniecznie musi pasować do kabanosów i oliwek.
Można również przekroić na pół rzodkiewki i umieścić je jako “podpórki” za pomocą wykałaczek - ananas wytrzyma transport i będzie gwiazdą do końca każdej imprezy.

Chociaż koreczki znikną błyskawicznie.

Do wykonania potrzebne są:

  • kabanosy
  • ser żółty
  • zielone i czarne oliwki
  • ogórek konserwowy
  • papryka konserwowa
  • wykałaczki
  • ananas
  • połówki rzodkiewki (jako podpórki)

Sposób przygotowania:
Ananasa mocujemy na półmisku za pomocą wykałaczek i połówek rzodkiewek.
Koreczki komponujemy wedle własnego uznania. Ser żółty w kostkę (2cm na 1 cm), kabanos ok 3cm, plasterek ogórka konserwowanego lub papryki.
Wykańczamy zieloną lub czarną oliwką.
Koreczki wbijamy we wcześniej przygotowanego ananasa. Dekorujemy pociętym kabanosem, oliwkami i ogórkiem konserwowym.

Pomysł i wykonanie - Tomasz  :)
Koreczki były hitem imprezy i rozeszły się błyskawicznie.

Tagi: , , , , , , , ,

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress