Kwiatki z jajek

Dekoracje wielkanocnego stołu

Kolejny sposób na niebanalne podawanie chrzanu lub pasty jajecznej. W ten sposób można podawać również ugotowane jajka - trzeba tylko uważać aby nie uszkodzić żółtka. Nacięcia można zrobić zwykłym nożykiem.
Do wykonania potrzebne są:
jajka na twardo
pasta jajeczna
nożyk

Sposób przygotowania
Jajka gotujemy na twardo i przecinamy w poprzek. Delikatnie wyciągamy żółtko (jeśli chcemy je ponownie włożyć). Nacinamy od spodu białko - aby nasz kwiatek stabilnie się trzymał. Nożem lub dłutkiem w kształcie litery “V” wykonujemy nacięcia w jajku - wielkość nacięć zależy od Państwa fantazji.

Wkładamy żółtka - środki kwiatków lub napełniamy jajko wcześniej przygotowaną pastą - za pomocą łyżki - lub bardziej efektownie szprycy. Można posypać czerwoną papryką lub pieprzem.

Dekoracja i jednocześnie przekąska powstaje bardzo szybko. Na wycięcie 4 kwiatków potrzebują Państwo ok 5 minut.

Inne ozdoby i przekąski na Wielkanoc:

“Jaja” Wielkanocne


Wielkanocna kura z kurczakami

Kurczak z owoców


Baranki z kalafiora

Babka z galaretki

Tagi: , , , , , , , , , ,

One Response to “Kwiatki z jajek”

  1. Анекдот Says:

    Какая прелесть!!!!!!!!!!!!)

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress