Spiralki z kurczaka

Nowy pomysł na przekąskę z kurczaka

Przepis dobry na co dzień, jak i od święta. Na przyjęcie imieninowo/urodzinowe tak przygotowane szaszłyki (z dipami) mogą służyć za zimną płytę. Jeśli nie masz pomysłu jak uatrakcyjnić obiad - to przepis dla ciebie. Główną tajemnicą skórki jest dodatek piwa.

Do wykonania potrzebne są:

  • pierś z kurczaka (jedną pierś można podzielić na 5-7 części)
  • przyprawy
  • ciasto naleśnikowe (zamiast wody wlewamy piwo)
  • szpatułki na szaszłyki
  • olej

Sposób wykonania:
Piersi kurczaka tniemy wzdłuż na paski. Przygotowane mięso posypujemy przyprawami (przyprawa do kurczaka, curry - wedle uznania) i zostawiamy na 20 min.
Na szpatułki nabijamy mięso (przy każdym kolejnym przebiciu okręcamy je wokół własnej osi)

i obtaczamy w cieście naleśnikowym. Smażymy w głębokim oleju na dużej patelni aż do zarumienienia.
Dekorujemy zieloną sałatą.

Tagi: , , , , , ,

3 Responses to “Spiralki z kurczaka”

  1. Ania Says:

    Wspaniały blog i genialne pomysły.

  2. MARTA Says:

    Wszystkie pomysły są SUPER !!! Mi najbardziej podoba się powyższy :)

  3. Беларус Says:

    ha ))

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress