Torcik jogurtowy

Tort wakacyjny “na zimno”

Przepis bardzo podobny do sernika na zimno. Jedyną zmianą jest zamienienie serków homogenizowanych na owocowe jogurty. Można dobierać owoce i kolory do własnych upodobań. Za sprawą foremki do “babki” lub specjalnej foremki żelowej osiągamy zamierzony kształt, jednak równie dobrze torcik będzie prezentował się w okrągłej formie. Polecamy dla dzieci.
Do przygotowania potrzebne są:

- kolorowe galaretki
- jogurty owocowe
- owoce
- foremka na tort

Formę opłukujemy zimną wodą. Na górze układamy według upodobania owoce - starając się aby były położone symetrycznie. Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu (można dodać mniej wody - wówczas torcik będzie twardszy). Połowę wystudzone galaretki mieszamy z owocowym jogurtem. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji zalewamy formę i wkładamy do lodówki. Resztę galaretki wlewamy po zastygnięciu masy. Galaretkę można mieszać z dowolnymi smakami jogurtów (odradzam te o smaku kiwi i banana) i między nimi układać owoce.
Torcik wykładamy na półmisek. W tym wypadku nie trzeba niczym dekorować.

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Responses to “Torcik jogurtowy”

  1. Romanuk Says:

    “Занятно”

  2. Холод Says:

    Взял себе :)

  3. Водяное Says:

    Превосходно!!!

  4. маркетолог Says:

    забавнo

  5. unox Says:

    “good post”

  6. paula Says:

    świetnie wygląda

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress