Galaretka owocowa

Deser dla dbających o linię

Galaretka została wykonana z owoców sezonowych i  w puszkach (po odsączeniu syropu). Oczywiście podobne galaretki można przygotować ze swoich ulubionych owoców, ważne aby żelatynę słodzić miodem.
Do wykonania podobnych deserów można użyć plastikowych kubeczków, filiżanek, foremek itp.
Do wykonania potrzebne są:

- owoce (np. jagody, maliny, truskawki, winogrona, mandarynki)
- żelatyna
- miód
- kubeczki

Żelatynę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu - dosładzamy do smaku miodem i studzimy. Plastikowe kubeczki myjemy w zimnej wodzie. Układamy owoce - lekko uderzając kubkiem. Przestudzoną żelatyną zalewamy owoce. Po stężeniu wykładamy na półmisek i ozdabiamy.

Tagi: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress