Dział January, 2012

Koreczki na ananasie

Monday, January 9th, 2012

Efektowna przekąska na każdy stół.

Krojąc ananasa (aby stabilnie się trzymał) musimy pamiętać o tym, że owoc będzie wydzielał sok, który niekoniecznie musi pasować do kabanosów i oliwek.
Można również przekroić na pół rzodkiewki i umieścić je jako “podpórki” za pomocą wykałaczek - ananas wytrzyma transport i będzie gwiazdą do końca każdej imprezy.

Ryba w aromatycznym sosie pieczarkowo-pomidorowym

Sunday, January 8th, 2012

Przekąska na zimno

Nie wszyscy są zwolennikami ryb “na ostro” w octowej zalewie. Jeśli jednak uwielbiacie podawać swoim gościom panierowane, aromatyczne ryby, z pewnością spróbujecie tego przepisu.
Sos jest bardzo gęsty, dlatego proponuję układać upieczoną rybę warstwami i obficie polewać.

Pingwiny z czarnych oliwek

Sunday, January 8th, 2012


Pomysł na sałatkę grecką

Największą atrakcją jest ułożenie składników sałatki i co tu dużo kryć - pomysłowe pingwiny z czarnych oliwek wypełnionych serem feta.
Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Pingwinki można przygotować sobie trochę wcześniej.


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress