Dział October, 2010

Kokardy z pora

Wednesday, October 27th, 2010

Dekoracja nie tylko dla sushi

Im dłużej pora potrzymamy w zimnej wodzie, tym bardziej jego łodygi się rozchylą - więc jeśli chcecie mieć bardzo pokręcone “kokardki” możecie miseczkę z wodą potrzymać w lodówce.  Nie musicie posiadać papryczki chili, tylko efekt kolorystyczny będzie zdecydowanie słabszy (można naciętego pora przewiązać szczypiorkiem).

Róża z pietruszki

Tuesday, October 19th, 2010

Biały kwiat

Dużo osób i to nie tylko przy okazji tworzenia dekoracji na komunijny stół poszukuje inspiracji jak i z czego zrobić białe kwiaty. Pietruszka i parzenie pojedynczych plastrów nie wychodzi najlepiej, ponieważ to warzywo ma zupełnie inną strukturę niż marchewka. Ale od czego jest strugaczka do warzyw!

Koreczki z kurczaka

Wednesday, October 6th, 2010

Sposób na kotleta

Te koreczki są bardzo aromatyczne, śmiało można je podawać jako przystawkę. Należy uważać aby wykałaczką lub specjalnym patyczkiem do koreczków nie do końca przebijać mięso aby stabilnie się trzymało. Można użyć również mięsa z indyka lub schabu.

Marchewka z marchewki

Wednesday, October 6th, 2010

Dekoracja spiralna

Kluczem do wykonania tej dekoracji jest specjalne narzędzie z “oczkiem”, które wykrawa spirale w marchewce, pietruszce i ziemniaku.  Ozdoba idealnie nadaje się do dekoracji półmisków z wędlinami, sałatek i pojedynczych porcji.


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress