Dział September, 2010

Kwiat z jabłka

Wednesday, September 22nd, 2010

Dekoracyjne podanie sałatki owocowej

Ale nie tylko. Jesień, czas, kiedy jabłka są bardzo tanie i można trenować na nich swoje umiejętności ozdabiania potraw. Dekoracja nie jest trudna i wystarczy ostry nożyk aby szybko jabłko przerodziło się w kwiat, miskę, lub wcześniej pokazanego łabędzia.

Frytki w kratkę

Tuesday, September 21st, 2010

Nowy sposób na ziemniaki

Kolejny pomysł dla niejadka lub atrakcyjniejsze podanie oczywistych frytek do obiadu. Kratka prezentuje się naprawdę ciekawie. Tak pokrojone ziemniaki przebijają nawet główne danie, a z sałatką tworzą oryginalną całość.

Sposób na szaszłyk

Monday, September 6th, 2010

Ekskluzywny kurczak

Tym razem szaszłyk z kurczaka w wersji “na bogato”. Podstawą jest dobrze pokrojona i  rozbita pierś z kurczaka lub jeszcze lepiej z indyka, którą owiniemy wcześniej przygotowany szaszłyk.
Nadzienie dowolne. Im bardziej kolorowo - tym lepiej.

Róże i astry z temperówki

Monday, September 6th, 2010

Ozdoba w kilka sekund

Bardzo dobre narzędzie dla tych, którzy cenią sobie czas, a lubią mieć ozdobione potrawy - temperówka do warzyw!
Wykonanie kwiatka z marchewki trwa dosłownie kilka sekund - a zasadę znacie z pewnością ze szkoły podstawowej  każdy z nas temperował przecież kredki!


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress