Dział March, 2008

Jajka z kolorową pastą

Wednesday, March 26th, 2008


Przekąska tania i bardzo dekoracyjna. W mojej propozycji wykorzystałam składniki na trzy kolory past: żółtą (z żółtek, chrzanu i curry), czerwoną (z żółtek, ketchupu i czerwonej papryki) i zieloną (z żółtek i zmiksowanego groszku konserwowego). Dekorujemy za pomocą szprycy do ozdabiania tortów, lub łyżeczką - tworząc kopczyki.

Wiosenna galaretka - Babka

Sunday, March 23rd, 2008


Kolorowa galaretka z szynką
Przekąska ta pięknie prezentuje się na stole. Dobór składników do wykonania tej potrawy zależy od zasobów lodówki i naszego gustu. Nie powinno jednak zabraknąć jajek, groszku i kukurydzy konserwowej, które tworzą rewelacyjne połączenie kolorystyczne.
Polecam nie tylko na Wielkanoc.

Baranki z kalafiora

Thursday, March 20th, 2008


Kolejna propozycja do udekorowania świątecznego stołu. Wielkanocne baranki można wykonać na kilka sposobów. Podstawą jest oczywiście kalafior, który musi być świeży i czarna oliwka. Oczy wykonujemy dokładnie tak jak w przepisie na biedronki, można jednak je zrobić majonezem lub twarożkiem - będzie szybciej.

Kurczak z owoców

Thursday, March 20th, 2008


Do dekoracji wielkanocnego stołu bardzo łatwo wykonać świątecznego kurczaka z grejpfruta i cytryny. Do zrobienia kurczaka poza grejpfrutem możemy wykorzystać cytryny o różnych wielkościach. Zamiast wycinać ogonek, możemy przyozdobić go piórkami (tak samo w przypadku skrzydełek).


Strona dumnie reprezentowana przez Wordpress